Basın Bültenleri

Milyar Dolara Giden Yolda Bayrak Değişimi n11.com’un Yeni CEO’su Won Yong, Jo

e-Ticaret ve bilişim alanında 20 yılı aşan küresel tecrübesiyle Won Yong, Jo, artık n11.com CEO’su olarak görev yapacak.

Won Yong, Jo, uzun yıllardır küresel çapta e-ticaret ve bilişim sektöründe kazandığı deneyimleri; n11.com’un ve sektörün gelişimine katkı sağlamak, aynı zamanda tüketicinin e-ticaret eğilimini güçlendirmek odaklı çalışmalar için kullanacak. Won Yong, Jo, n11.com’a katılmadan önce SK Planet SEA Daire Başkan ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

E-ticaretin Türkiye’de gidecek uzun bir yolu olduğunu belirten Won Yong, Jo ise; “n11.com, faaliyete geçtiği günden bu yana yükselen bir ivme ile büyüyerek e-ticaret pazarını da büyüttü. 30 bin mağaza, 26 milyon kayıtlı ürün, 137 milyon ziyaretçi sayısı ile sektörün en önemli oyuncularından biri durumuna geldi. n11.com’u milyar dolara götürecek bu ikinci aşamada tecrübelerimin deneyimli ekibimize yön vererek bizi kısa zamanda hedeflerimize ulaştıracağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Şu anki görevinden önce, SK Planet ve Endonezya’nın en büyük telekom şirketi Telkom Endonezya arasındaki eşit ortaklık girişimi olan PT.Melon şirketinde CEO olan Won Yong Jo, 2011 yılından 2013 yılına kadar pazarda lideri olan dijital içerik sağlayıcısının yaratıcısı olarak biliniyor. Ortak girişimin kurucusu olan Won Yong, Jo, farklı kültürlerden gelen yeteneklerini, kültürlerarası liderlik yaklaşımı uygulayarak büyük bir takım ve iş kültürü inşa etti.

Won Yong, Jo, SK Planet'a katılmadan önce, SK Telekom’da kıdemli direktör pozisyonunda ülkenin büyük ve en popüler müzik servisi MelOn’u kurdu. Jo ayrıca, 2002 FIFA Dünya Kupası tanıtım kampanyasını yönetti. Won Yong Jo, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe 24 yılı aşkın tecrübeye sahip.