Basın Bültenleri

n11.com Anlık Bildirime Görsel Ekleyerek,  Geri Dönüşü İkiye Katladı

n11.com Anlık Bildirime Görsel Ekleyerek, Geri Dönüşü İkiye Katladı

n11.com, tüketicilerin dikkatini çekmek ve geri dönüşü artırmak amacıyla ‘resimli anlık bildirim’ (image push notification) özelliğini Türkiye’de uygulayan ilk platform oldu. Uygulama, metin tabanlı geleneksel kısa mesaja oranla tüketici üzerinde iki kat daha etkili olarak daha fazla geri dönüşü beraberinde getirdi.

Resimli anlık bildirim özelliği, n11.com Android uygulamasını yükleyen kullanıcıların yenilik, kampanya ve fırsatlardan öncelikli olarak haberdar olmasını sağlıyor. Resimli anlık bildirimler, metin tabanlı anlık bildirimden farklı olarak mesajı daha net aktarmaya ve ilgi uyandırmaya odaklı görseller kullanmaya izin veriyor. Böylece aktarılan mesaj çok daha hedefli ve çekici hale getirilebiliyor.

Türkiye’de resimli anlık bildirim özelliğini kullanan ilk e-ticaret platformu olmaktan ve tüketicilerin ilgisinden son derece memnun olduklarını ifade eden n11.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bilgen Aldan , “Çoğu şirketin pazarlama için tercih ettiği çoklu kısa gönderim nedeniyle insanların kısa mesaja olan duyarlılığının azaldığını gözlemliyoruz. Özellikle n11 mobil uygulamasını indiren kullanıcı adedimizin 1,5 milyon yaklaştığı dönemde daha inovatif yaklaşımlar göstermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle kısa mesaja kıyasla daha odaklı, yenilikçi ve geri dönüşü fazla olan anlık bildirimler daha çok tercih ediliyor. Biz uyguladığımız yenilikçi ticaret modellerinin teknolojiden daha fazla destek alması ve sadece metne dayalı bilgilendirmelerin ötesine geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle n11.com olarak bu kavramı da bir adım ileri taşıyarak resimli anlık bildirim uygulamasını hayata geçirdik. İlk denemelerimiz anlık bildirimlerde görsel kullanımının ilgiyi ve geri dönüşü ikiye katlayarak artırdığını gösteriyor. Bu da ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun bir kanıtı.” diyerek konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.